I oktober 2018 lyfte två flygplan från Arlanda, ombord var 64 medarbetare från det kommunala bostadsbolaget Väsbyhem. Landade gjorde de i den exklusiva staden Marbella på den spanska solkusten, långt ifrån det svenska höstrusket. Hotellet de checkade in på för fyra nätter var det fyrstjärniga strandhotellet Fuerte Marbella.

Slutnotan för resan, som betalades av bolagets hyresgäster, landade på 1 051 955 kronor. Frågan är vad Väsbyhems hyresgäster betalat för och varför? Vi tar det från början.

Resan till Marbella bokades genom företaget Hummingbird som enligt sin hemsida ”specialiserat sig på konferens- och specialresor. Resor utöver det vanliga”.

När vi tar del av Väsbyhems schema står det klart att det rör sig om fem dagar på den spanska solkusten, två av dessa handlar uteslutande om resor till och från Arlanda och in- och utcheckning från hotell och räknades inte som arbetstid enligt Väsbyhem. Kvar återstår tre dagar och fyra nätter som är själva grunden till varför 1 051 955 kronor spenderats, motsvarande 350 651 kronor per dag och 16 437 kronor per anställd. FOTO: Väsbyhem & Pixabay.

Läs hela reportaget här.

Comments are closed.